Pmc invest zorgeloos de toekomst in dankzij samenwerking NBE Energie
Energiespecialist NBE Energie uit Didam regelt alle energiecontracten voor vastgoedonderneming PMC Invest uit Nijmegen. Eigenaar Bob Rutgers vertelt over de succesvolle samenwerking: “NBE ontzorgt ons op het gebied van energie, waardoor onze energie volledig kan uitgaan naar onze klanten.”

PMC Invest is volgens eigenaar Bob meer dan ‘gewoon een vastgoedonderneming’: “Onze kracht is dat wij niet alleen investeren in panden, maar ook in onze klanten”, legt hij uit. “Wij denken actief mee met de klant, ondersteunen klanten bij verbouwingen of nemen zelfs de regie volledig over als het gaat om het geschikt maken van een bedrijfspand. Wij willen onze klanten volledig ontzorgen zodat zij zich ook ten tijde van een verhuizing of verbouwing kunnen blijven focussen op hun core business.” Bij dat stukje ontzorgen hoort ook het afsluiten van energiecontracten met scherpe zakelijke energietarieven. “We sloten de contracten voorheen af bij een snelgroeiende energieleverancier. Het werd hier steeds moeilijker om persoonlijke afspraken te maken en snel tot een goede overeenkomst te komen. We misten een stukje snelheid en servicegerichtheid, vooral met het oog op de stijgende energieprijzen.”

Laagdrempelig en persoonlijk

Via vastgoedbeheerder Reavas kwam Bob in contact met NBE Energie. Er was direct een klik. “We zijn beiden familiebedrijven en dat merk je in de communicatie. Open, persoonlijk en laagdrempelig, heel prettig. Geen gladde verkooppraatjes, maar recht voor zijn raap. Ik twijfelde geen seconde: zij waren de juiste partij om ons verder te helpen.” Ook de grote klantenportefeuille van NBE Energie wist Bob te overtuigen van hun toegevoegde waarde. “Dankzij het grote energiecollectief van NBE Energie, kunnen wij meeprofiteren van de lage inkoopprijzen die er op dat moment zijn voor verschillende panden.” Het collectief draagt bij aan zo gunstig mogelijke energietarieven aangezien leveranciers bereid zijn een collectief korting te bieden vanwege schaalvoordeel. Ook biedt het collectief flexibiliteit. Bob: “Dankzij het collectief kunnen we tussentijds meebewegen met prijsstijgingen en –dalingen.”

Dat het collectief op een relaxte manier werd gepresenteerd, trok de eigenaar van de Nijmeegse vastgoedonderneming over de streep om in zee te gaan met NBE Energie. “Ik ben gewend aan de stereotype energieverkoper die wil verkopen, verkopen, verkopen. NBE Energie legt hier geen nadruk op, ze bieden een oplossing en het is aan ons of we daar gebruik van willen maken. Niet zakelijk, maar mensgericht. Zo zijn wij ook, dus die aanpak past helemaal in ons straatje.”

Volledige ontzorging

Het stuk ‘ontzorging’ dat PMC Invest zelf biedt richting haar klanten, vond Bob ook bij NBE Energie. “Wij hebben geen verstand van energie, dus het is ontzettend fijn dat zij alle energiezaken voor ons uit handen kunnen nemen. Wij hoeven er letterlijk niet eens meer over na te denken. Wij bouwen of kopen een nieuw pand dat aangesloten moet worden, wij schakelen met onze vaste contactpersonen binnen NBE en het wordt gewoon geregeld. Ze kennen onze namen, ze kennen de onderlinge afspraken, ze regelen een gunstig tarief en wij vertrouwen er volledig op dat het goed komt. En doordat NBE Energie geen groot orgaan is hoeft een contract niet eerst nog langs zes bureaus voordat er een knoop doorgehakt kan worden. Ze zijn snel en servicegericht. Precies wat we zochten.”

Duurzaamheid

Ook met het oog op de toekomst, is Bob vol vertrouwen. “NBE houdt ons structureel op de hoogte van toekomstige afspraken en ontwikkelingen op de energiemarkt. Het is niet, zoals bij veel andere grote partijen, dat je een handtekening zet en ze nooit meer ziet. We hebben regelmatig contact en de blik vooruit is daarin duidelijk aanwezig.” Daardoor wordt PMC Invest volgens Bob bijvoorbeeld minimaal getroffen door de huidige prijsstijgingen op de gasmarkt. “NBE houdt de energiemarkt continu in de gaten voor haar klanten en anticipeert daarop. Op het moment dat een prijzencrisis aanstaande is, passen zij hun contracten en tarieven daar op voorhand al op aan.” De voordelen hiervan zijn volgens de vastgoeddirecteur groot: “Door vooruit te kijken, kunnen we schade voorkomen. Onze klanten merken nog steeds dat de prijzen op de energiemarkt stijgen, maar niet op een wijze waarop hun business in gevaar dreigt te komen.” Het anticiperende karakter van NBE Energie draagt daarmee bij aan de dienstverlening van PMC Invest: “Onze klanten zien dat we alles doen om voor hen te besparen, in plaats van dat we gedachteloos alles één op één doorrekenen.”

Blik op de toekomst

Een uitdaging in de toekomst van de samenwerking tussen NBE Energie en PMC Invest is volgens Bob het thema duurzaamheid. “PMC biedt al jaren duurzame kantoren op maat en bij verbouwingen en ontwikkeling van nieuwbouwprojecten hechten we veel waarde aan duurzaamheid en circulariteit. We willen op korte termijn kijken hoe we samen met NBE Energie een extra stap kunnen zetten als het gaat om duurzaamheid op de energiemarkt.” Bob heeft er alle vertrouwen in dat NBE Energie de kennis en kunde in huis heeft PMC Invest op het gebied van duurzaamheid naar het volgende level te tillen. “We zijn deze samenwerking aangegaan met het oog op de lange termijn.”

Het resultaat van de samenwerking is volgens de eigenaar dan ook veel meer dan alleen ‘een besparing op energiekosten’. “De samenwerking geeft ons rust én ruimte om op onze core business te focussen. NBE ontzorgt ons op het gebied van energie, waardoor onze energie volledig kan uitgaan naar onze klanten en de toekomstbestendigheid van ons bedrijf.”